Advertentie

Artikel

Dropbox-update: screenshots en iPhoto in de cloud

Arthur van Vliet

Gepubliceerd

Populaire clouddienst Dropbox voegt twee nieuwe functies toe. Je slaat nu screenshots rechtstreeks op in de cloud en zet met één klik je foto’s van iPhoto op je Dropbox.

Van alle clouddiensten is Dropbox een oudgediende, die zijn bestaansrecht heeft te danken aan constante vernieuwingen en uitbreidingen. Daarmee is het functiepakket van Dropbox heel compleet, terwijl de app op elk denkbaar platform te gebruiken is.

Dropbox-update: screenshots en iPhoto in de cloud

De meest recente innovaties (screenshots opslaan en iPhoto-synchronisatie) zijn een goed voorbeeld van dit beleid. Wij leggen uit hoe het precies werkt.

Jouw screenshots in de wolken

Screenshots opslaan in de cloud is dankzij de nieuwe versie van Dropbox een fluitje van een cent. Zodra je de laatste update (voor Windows of Mac) hebt gedownload en geïnstalleerd, krijg je de volgende melding:

popup-save-screenshots-win

Klik op Save screenshots to Dropbox en elke keer dat je Print screen/SysRq-knop indrukt, wordt de schermafbeelding automatisch op je Dropbox opgeslagen.

Krijg je bovenstaand scherm niet of heb je op No, Thanks geklikt? Ga dan naar het tandwiel en kies Preferences…

Dropbox preferences

Vink bij de tab Import het vakje voor Share screenshots using Dropbox aan en de functie wordt alsnog geactiveerd. Wil je de functie uitschakelen, dan haal je juist het vinkje weg.

Share screenshots using Dropbox

Er is nog een extra kenmerk die de nieuwe functie een stukje interessanter maakt. Druk tegelijkertijd met de Print screen-knop op CTRL en het de screenshot wordt niet alleen op je Dropbox opgeslagen; ook wordt de downloadlink gekopieerd naar je klembord. Wil je de screenshot vervolgens met anderen delen, dan hoef je de link dus alleen maar te plakken in een mail, Facebook chat of waar dan ook.

Synchroniseren met iPhoto

Heb je iPhoto 7.0 of hoger geïnstalleerd op je Mac, dan zet je vanaf nu eenvoudig foto’s over van je bibliotheek naar Dropbox.

Klik in Preferences > Import op de knop Import Photos from iPhoto…

Import photos to iPhoto

Volg de stappen en wacht tot de upload is voltooid.

Importazione foto

Kijk nu in je Dropbox en je ziet een map met de naam Photos from iPhoto, die weer is gesorteerd op gebeurtenissen.

Cartella iPhoto

Beide nieuwe functies van Dropbox zijn heel handig en eenvoudig te gebruiken. Juist die kwaliteit en continue verbetering van de service verlengen de levensduur van de dienst.

Is dat genoeg om sceptici de overstap te laten maken van de eigen harde schijf naar de cloud? Twijfels over de veiligheid van clouddiensten zullen ongetwijfeld blijven bestaan, maar Dropbox heeft zich inmiddels jarenlang bewezen als betrouwbare (en dus gebruiksvriendelijke) service, waarmee je overal en altijd toegang hebt tot je persoonlijke bestanden.

Welke clouddienst gebruik jij?

Lees meer:

Misschien interesseert je ook